Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

12 Temmuz, 2007

Lahmacun




blogumu ziyaret eden herkese lahmacun ikram ediyorum..Cok acele fotografladigim icin istedigim gibi bir görüntü olmadi,ama lahmacunlar tadindan yenmeyecek kadar güzelllll (birakiyimda buna baskasi karar versin dimi?)..
yap yap ,say say bitmedi bendeyim 70 tane siz deyin 80 tane .................
durun öyle kuru kuru gitmez yanina ayran da vereyim.Afiyet olsun.........




Malzemeler:
500 gr kiyma
4 adet kuru sogan
4-5 tane rendelenmis domates
1 yemek kasigi salca
biraz sivi yag
tuz,kirmizi biber,karabiber
3 tane yesil sivri biber

Hamuru icin:
1 kg un
1 paket yas maya
tuz
aldigi kadar süt

Yapilisi:
hamuru klasik usullerdeki hamur yogurma sekli ile yoguralim ve mayalanmaya birakalim.Diger ic malzemelerini hazirlayalim,soganlari,domatesleri rendeleyelim,biberleri ve maydanozlari ince ince kiyalim ve bunlari kiymaya ilave edip salcayi,siviyagi ve baharatlarida katip karistiralim.Mayalanmis hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler yapip yuvarlak sekilde acalim.



üzerine kiymali harctan sürelim.






daha sonra lahmacun makinasinda pisirelim.Lahmacun makinasi(silex) olmayanlar pizzapanda yada firinda pisirebilirler. Afiyet olsun....

4 Comentários:

Unknown dedi ki...

Canımsın hangisine yorum yazayım şaşırdım hepsi birbirinden mükemmel yüreğin ve ellerin dert görmesin....
sevgiyle kal,öptümmmm

Latin Amerikadan Lezzetli Yemekler dedi ki...

MERHABA sevgili elma sekeri
oncelikle sizi tebrik ederim siteniz harika yemekleriniz mukemmel

veee gelelim lahmacunlaraa enfes gorunuyor siliden sizi takip ediyorum
burada disaridan yenmedigi icin herseyi ev usulu yapiyoruz lahmacunlari en kisa zamanda denemek istiyorum
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

yaaa ne diyebilirim muhteşem bütün tarifler birbirinden güzel lahmacunu bile sıkılmadan üşenmeden yapmışsın ya bıravo bunları görünce utandım kendimden yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum seni artık sürekli takip edeceğim ellerine sağlık bu arada yorumun için de teşekkür ederim ilkayindunyasi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Merabalar , süt koyunca lahmacun hamuru pistikten sonra sertlesmiyomu.tesekurler.

Yorum Gönder

Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008