Ispanakli kol böregi
Malzemeler:
3 su bardagi un
2 yumurta sarisi
1 tatli kasigi yas maya
10 corba kasigi süt
3 kasik margarin
yarim tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi
ic malzemesi:
1 kg ispanak
2 corba kasigi yag
tuz,karabiber
1 kg ispanak
2 corba kasigi yag
tuz,karabiber
Yapilisi:
mayayi süt ve seker ile biraz kabartalim.Diger malzemeleride katip özlü bir hamur yoguralim.Üzerini kapatip ilik bir yerde mayanladiralim.Hamuru merdaneyle ince bir sekilde acalim ispanagi kavrulmus soganlarla suyunu cekene kadar pisrelim sogumaya birakalim.Actimiz hamurlarin alt kismina koyup rulo seklinde saralim.Yaglanmis tepsiye kendi etrafinda kivirarak koyalim bu islem bittikten sonra,20 dakika tepside mayalandiralim,üzerine yumurta sarisi sürerek firinda pisirelim.Afiyet olsun
mayayi süt ve seker ile biraz kabartalim.Diger malzemeleride katip özlü bir hamur yoguralim.Üzerini kapatip ilik bir yerde mayanladiralim.Hamuru merdaneyle ince bir sekilde acalim ispanagi kavrulmus soganlarla suyunu cekene kadar pisrelim sogumaya birakalim.Actimiz hamurlarin alt kismina koyup rulo seklinde saralim.Yaglanmis tepsiye kendi etrafinda kivirarak koyalim bu islem bittikten sonra,20 dakika tepside mayalandiralim,üzerine yumurta sarisi sürerek firinda pisirelim.Afiyet olsun
Seja o primeiro a comentar
Yorum Gönder
Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?