Tahinli gözleme
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 1,5 su bardagi süt
- 1 cay bardagi ilik su
- 1 maya (40 gr)
- 2-3 kasik seker
- 2 tatli kasigi tuz
- 400 ml tahin (1 kavanoz)
- un (4-5 su bardagi)
Yapilisi:
4 su bardagi unu bir kaba alalim. sütü isitalim. sütü, suyu, mayayi ,yagi ve sekeri dökelim. tuzunu unun üzerine serpelim.
biraz daha un ekleyerek yumusak bir hamur elde edelim. hamuru kabarmasi icin bekletelim
hamurdan bezeler koparip 30 cm capinda ince acalim. actigimiz bezeye bir yemek kasigi yardimiyla bolca tahin sürelim actigimiz ve tahin sürdügümüz etrafinda kiviralim.
daha sonra bir tabak büyüklügünde acalim. tavada arkali önlü pisirelim.Afiyet olsun....
Yorum Gönder
Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?