Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

08 Temmuz, 2007

Kabak tatlisi


Malzemeler :
1 kg soyulmus, dilimlenmis tatli kabagi
1/2 kg. toz seker
1 su bardagi dövülmüs ceviz ici
1 su bardaği su

Yapılısi:
Kabakları yıkayin, bir tencereye tek sira halinde dizin. Üstüne sekerin yarisini serpin. Üzerine bir sira daha kabak dizin. Kalan sekeri de onun üzerine serpin. Bir bardak suyu ilave edin, kapatin, harli ateste bir tasim kaynatin, altini kisip 25-30 dakika pisirin. Daha sonra bir firin tepsisine alin suyunu cekip üzeri hafif kizarana kadar pisirin ve dövülmüs cevizleri üzerine serpin. İstenirse kaymak ile veya krem santi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

2 Comentários:

zeytintanesi dedi ki...

Selam,
Tatlıların hepsi de süper görünüyor. Hele ramazanda dayanılmaz bunlar hemen yapılır. Deneyeceğim mutlaka tatlılarından. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

ya bu çikolatalı toplar sizce güzelmi

Yorum Gönder

Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008