Sütlü irmik tatlisi
Malzemeler:
12 corba kasigi irmik
12 corba kasigi toz seker
1 kg süt
1 tatli kasigi margarin
1 paket kakaolu bisküvi
süslemek icin rondodan gecirilmis kakaolu bisküvi,hindistan cevizi (arzuya göre üzerine dövülmüs findik)
Yapilisi:
Süt,irmik,seker ve margarini bir tencereye alarak orta hararetli ateste tahta bir kasik yardimi ile sürekli karistiralim.Karisim koyulasmaya basladiginda tencereyi atesten indirelim.Karisimin yarisini cam veya porselen bir kaba bosaltalim kabin her yerine esit sekilde dagilmasini saglayalim,üzerine kakolu bisküvileri dizelim,karisimin kalan yarisinida bisküvilerin üzerine dökelim.Islak bir spatula yardimi ile pastanin üzerini düzeltelim.Pastayi oda sicakliginda soguttuktan sonra buzdolabinda bir saat bekletelim üzerine robottan gecirilmis kakaolu bisküvi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.Ben süslemesini blogumdaki Visneli pasta gibi yaptim siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun......
Süt,irmik,seker ve margarini bir tencereye alarak orta hararetli ateste tahta bir kasik yardimi ile sürekli karistiralim.Karisim koyulasmaya basladiginda tencereyi atesten indirelim.Karisimin yarisini cam veya porselen bir kaba bosaltalim kabin her yerine esit sekilde dagilmasini saglayalim,üzerine kakolu bisküvileri dizelim,karisimin kalan yarisinida bisküvilerin üzerine dökelim.Islak bir spatula yardimi ile pastanin üzerini düzeltelim.Pastayi oda sicakliginda soguttuktan sonra buzdolabinda bir saat bekletelim üzerine robottan gecirilmis kakaolu bisküvi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.Ben süslemesini blogumdaki Visneli pasta gibi yaptim siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun......
Seja o primeiro a comentar
Yorum Gönder
Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?