Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

12 Temmuz, 2007

Sütlü irmik tatlisi





Malzemeler:
12 corba kasigi irmik
12 corba kasigi toz seker
1 kg süt
1 tatli kasigi margarin
1 paket kakaolu bisküvi
süslemek icin rondodan gecirilmis kakaolu bisküvi,hindistan cevizi (arzuya göre üzerine dövülmüs findik)
Yapilisi:
Süt,irmik,seker ve margarini bir tencereye alarak orta hararetli ateste tahta bir kasik yardimi ile sürekli karistiralim.Karisim koyulasmaya basladiginda tencereyi atesten indirelim.Karisimin yarisini cam veya porselen bir kaba bosaltalim kabin her yerine esit sekilde dagilmasini saglayalim,üzerine kakolu bisküvileri dizelim,karisimin kalan yarisinida bisküvilerin üzerine dökelim.Islak bir spatula yardimi ile pastanin üzerini düzeltelim.Pastayi oda sicakliginda soguttuktan sonra buzdolabinda bir saat bekletelim üzerine robottan gecirilmis kakaolu bisküvi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.Ben süslemesini blogumdaki
Visneli pasta gibi yaptim siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun......

Seja o primeiro a comentar

Yorum Gönder

Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008