Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

12 Temmuz, 2007

Patlican receli



Malzemeler:
Reçellik küçük patlıcanlar
şeker, karanfil, limon suyu
su ve sönmemiş kireç.

Yapılışı:
Ölçü birebir ölçüdür. Bir kg patlıcana karşılık bir kg şeker, 3-4 karanfil, yarım limon suyu. Önce patlıcanlar ayıklanır saplarını patlıcanla birleşme noktasından bıçakla ayırdıktan sonra kalan kısmı temizlemek için ellerinizi kullanın.
Patlıcanın kabuğunu zar inceliğinde soyun temizlenen patlıcanları suya atın. Bütün patlıcanlar hazırlandıktan sonra kireçli suda bekletme aşamasına geçebiliriz. Kireçli su hazırlamak için 5 litre suya 200gr sönmemiş kireç eklenerek iyice karıştırılır. Kireç dibe çökünce üstte kalan su bulandırılmadan alınır.Patlıcanlar bu suda 2 saat kadar bekletilir.Kireçli sudan alınarak bol suyla defalarca yıkanır. Kireçli sudan arındığına karar verdiğiniz zaman sularını sıkıp süzgece alın. Patlıcanları alacak büyüklükte bir tencereye ölçüye göre şeker ve patlıcanların kaynabileceği miktarda su koyun(sanırım bir kg için 1-2 bardak su yeterli olacaktır), su kaynayınca içine patlıcanları atın. Ara sıra karıştırırarak kıvamını kontrol edin. Ocaktan alamaya yakın karanfilleri ve limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatın. Altını kapatıp soğumasını bekleyin.Soğuyan reçeli kavanozlara alın, ama almadan önce patlıcanların karınlarını yarıp içine ceviz koyabilirsiniz... Afiyet olsun...

1 Comentário:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık. Annem de çok güzel patlıcan reçeli yapar.

Annem, yıl sonundaki minik patlıcanları kullanarak yapıyor. O zaman daha iyi oluyormuş. Sapını çıkardıktan sonra, çok minik oldukları için hiç bölmüyor, ya da ikiye bölüyor.

Yorum Gönder

Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008