Nuraniye
Gecen hafta bana hic gelmiyorsunuz kiriliyorum size diye sitemlenen arkadasimiz Serpil`in evinde misafirdik.Arkadas gurubumuzla beraber keyifli bir gün gecirdik.
Tesekkürler arkadasim....
- Mayali pogaca
- Patates Salatasi
- Carsaf Böregi
- Nuraniye
- Ayse ablanin yapip getirdigi Kete
- icli köfte
- tiramisu,portakalli kek
Nuraniye icin:
malzemeler:
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Pirinc
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt
3-4 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber
Yapilisi;
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.