Belis tatlisi,Hazir baklava yufkasi ile irmik tatlisi
Tadi ekmek kadayifini ve revaniyi andiran bir tatli.Bu tür tatlilarla aram pek iyi olmasada bu tarif benden tam puan aldi.
Malzemeler;
5 yumurta
1 su bardagi irmik
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 kutu krema (250 ml)
2 tane kabartma tozu
6 tane hazir baklavalik yufka
serbeti icin;
4 su bardagi su
3 su bardagi tozseker
yarim limon
Yapilisi;
Yumurta ve sekeri iyice cirpin sivi yagi,kremayi,irmigi,kabartma tozunuda ilave edip tekrar iyice karistirin.Dikdörtgen borcami yaglayip bir kat yufka serin bu karisimdan üzerine gezdirin tüm yufkalarda bu islemi uygulayin ve 6 yufkayi aralarina bu harctan yayarak bitirin.Kalan malzemeyide üzerine iyice yayin 200 derecede önceden isitilmis firinda pisirin.Tatlinin hamuru piserken serbetini hazirlayin.Seker ve suyu bir tencereye alip 15 dakika kaynatin icine yarim limon ilave edip 5 dakika daha kaynattiktan sonra ocaktan alin ve ilimasini bekleyin.Tatli hamuru iliyinca ilik olan serbetide üzerine dökün soguyunca kaymakla servis yapin. Afiyet olsun...
Kızım irmik tatlisindan bayılır. Bunu denemek lazım! Çok lezzetli görünür.
canım çok değişik ve güzel geldi bana ellrine emeğine sağlık.güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün
Harika görünüyor, çok farklı bir tarif, ellerine sağlık.
Çok güzel orjinal bir tarif. paylaştığın için teşekkürler:)
Cok ilginc geldi. Hic duymamistim. Bende deneyecegim. Tesekkurler paylasim icin.
ya bayıldım bu tatlıya acilen canım istedi.harikasın...
Çok farklı bir tarif.Ellerine sağlık canım.İlk fırsatta deneyeceğim.Kandilin mübarek olsun.
♥ Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten eşsiz Peygamberin doğum günü olan mevlit kandilinizi en içten dileklerimle tebrik ederim..
çok değişik,güzel ve nefis bir tatlı olmuş.ellerine sağlık canım.
selam.)
yine değişik ve lezzetli bir tarif vermişsin canım eline sağlık denemek isterim hayırlı kandiller demeye geldim rabbim dualarımızı bir ve makbul etsin sağlıkla kal sevgiler
Ellerine sağlık harika canım...
Borçlarimizdan, ceza ve günahlarimizdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bagislayandir, unutmayalim.. Eller semaya kalkip, yürekler bir atinca bu gece, gözler sevinç yaslariyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualariniz kabul olsun!
tatlı nefis görünüyor...kandilin mübarek olsun ,kadınlar günün kutlu olsun,iyi pazarlar :)
Değişik bir tatlı olmuş, deneyeceğim.
Seninde mevlit kandilin kutlu olsun. Allah dualarınızı kabuletsin. Ayrıca dünya kadınlar gününde kutlu olsun.
Sevgili elma şekeri, Dünya kadınlar gününü kutlarım. Kandilin mübarek olsun canım.
Kandiliniz ve dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Tatlı ağızlara layık çok nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler canım .
Kandiliniz ve dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Tatlı ağızlara layık çok nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler canım
Yufkayla irmik tatlısı..hiç denemedim.hemen not alıyorum canım.hayırlı kandiller,kadınlar günün kutlu olsun.sevgiler..
Arttıysa bana gönderebilirsiniz bu nefis tatlıyı... :)
ellerinize sağlık nefis görünüyor
ve kandiliniz,kadınlar gününüz kutlu olsun.
turuncumutfak.blogcu.com
turuncumuttfak.blogspot.com
Allâh’ım
acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,
Korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız.
Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!
kandilin mübarek olsun
günaydın,mutlu bir hafta diliyorum.kekcafe
selam canim ellerine saglik bu tatliyi komsun devamli yapiyor orda yemistim ilk ve bayilmistim ,bir kac kez de yapmistim. benim gibi revani sevenler icin harika bir tarif .ellerine saglik selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com
selam;
gercekten farkli bir tarif denemeye deger bence insallah en kisa zamanda denerim ellerine saglik.
merhaba..tatlınızı yaptım fırında şu anda.yalnız ben 2oo mlıt.lik sb.ile yaptım harcı az geldi, 4 kat oldu.sizin su bardağı ölçünüz nedir.kalıbınızın boyutlarınıda öğrenebilirmiyim.şerbetlemeden evvel dilimlememiz gereklimi..en kısa zamanda cevap verirseniz sevinirim...teşekkürler.sevilay
Merhaba canim ben bu tatliyi cok seviyorum butatlinin ismi BELIS tatlisi tatli güzel görünüyor ellerine saglik yemekler gülcandan
Kalib ölcüsü dikdörtgen borcam.1 su baradagi ölcüsü 250 ml.Serbetlemeden önce kesmeniz gerekli degil ama tatlinin bir kac yerini catalla yada bicakla delin..Umarim sonuctan memnun kalirsiniz.Lütfen banada bildirin.....
Sevgilerimle....
hiç hiç abartmıyorum muh-te-şem oldu.. paylaşımınız ve de yanıtınız için çok teşekkür ederim.uzun zamandır sizi takip ediyorum ve tarifleriniz konusunda size güveniyorum..bu tatlıyı sevmeyen olamaz herhalde teşekkürler.yalnız ben şerbetleyince üzerini 15-20 dk.ilk sıcaklığıyla kapalı tuttum.ne olur ne olmaz diye.siz uyguladınızmı acaba? sevilay
Ellerinize saglik,begenmenize sevindim.Bende bu tür tatlilari yapinca 5-6 dakika sizin gibi kapali tutuyorum.
Her zaman beklerim sevgilerimle...
Tatlinin adi bu saniyordum uyariniz icin cok tesekkür ederim...
Sevgilerimle.....
selam
güzel olmuş nefis eline sağlık paylaşımin için teşekkürler
http://nurdanorguler.blogspot.com/
tatlın harika görünüyor tarifini aldın deniyecem ve siteme ekliyecem ellerine sağlık sevgiler...
nanekokusu.blogspot.com
yeşilbiber.net
tatlı severim,klasik tatlılarıda çok severim bu yüzden dikkatimi çekti bu tatlı değişik ev ilk defa gördüm aldım atrifi ellerinize sağlık.
Merhaba,
Görüntü harika.eee tarifte kolay.Yapmak lazım ve tadına bakmak lazım.Yarın yapmak istiyorum.Hadi banada sizede kolay gelsin.
Sevgiler*
Yorum Gönder
Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?