Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

26 Ekim, 2007

cikolatali cheesecake


Bu nefis tarifi sevgili Ufuk´un sayfasinda gördüm ve tam bir cheesecake sever olarak hemen kollari sivadim..Nefis olmustu en zor yani bir gece beklemekti ama degdi dogrusu..Fakat yaptigim en büyük hata eminim anladiniz dilimlenmis halini cekmeyi unutmak oldu..Sevgili Ufuk ta kocaman bir dilimin resmi var benimkide o kadar güzeldi emin olabilirsiniz ;)
Not:Malzeme listesi ve yapilisi yazisi Ufuk mutfaktaya aitdir.
Malzemeler;
1 paket kepekli bisküvi,
1/2 paket üzümlü bisküvi,
60 gr eritilmiş tereyağı,*
1 çay kaşığı tarçın,*
400 gr labne peynir,
200 gr krema,
2,5 kahve fincanı toz şeker,
2 adet orta boy yumurta,*
3 yemek silme yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

16 Comentários:

NiNo dedi ki...

canim nasil guzel bisi bu yaaaaaaaaaaa ellerine saglik

Leziz Sofralar dedi ki...

Hayirli cumalar canim,ceesecake nefis görünüyor ellerine saglik sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım elmaşekerim blogunda seninkadar şeker..chescakenin harika göünüyor.ellerine sağlık

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm ne süper bir görüntü bu böyle.çikolatalı olsun nasıl olursa olsun diyecektim ama vazgeçtim,çikolatalı olsun ama senin yaptığın gibi olsun bayıldım.seninki de en az ufuğun ki kadar güzel olmuş ellerine sağlık.

elma şekeri dedi ki...

Ninom öncelikle verdigin karar icin seni tebrik ediyorum umarim hersey gönlünce olsun.Senin leziz tariflerin kadar güzel olmasada idare eder iste... ;)

yemegim tesekkür ederim..

canim siberella sagol güzel yorumun icin..

Sana katiliyorum semracigim cikolatali olsunda nasil olursa olsun..Ayrica yorumun icin cok tesekkür ederim..

ebruakin dedi ki...

Selam canım,
Ben de görüp, en kısa zamanda denemeliyim dediğim tariflerdendi.
Senin de Ufuk'un da ellerine sağlık.
Harika olduğuna eminim.

Öpüyorum canım.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerine saglık valla super olmus.. bende cok severim cheese cake'i.. afiyetle:)
yorumun için de tesekkurler.. yine beklerim:)

Adsız dedi ki...

slm canım..

en zor kısmı gerçektende bir gün beklemek...zaten beklemesen güzel olmuyor....

sonradan sevmeye başladığım bir lezzet....görüntü harika....ellerine sağlık....

öptüm....

ufukmutfakta dedi ki...

Deneyip beğenmene sevindim.Afiyet olsun..

elma şekeri dedi ki...

ebru nefis bir tad bence denemelisin..


fatos yorumun icin tesekkür ederim bazen ziyaretlerimi elimde olmadan aksatiyorum ama her zaman ziyaretine gelicegim...

elma şekeri dedi ki...

evet disal biraz beklemek zor geliyor ama bu nefis tad icin deger bence


Sevgili Ufuk ziyaretin icin cok tesekkür ederim.Tariflerinin hepsi birbirinden güzel hangisini denemeliyim sasiriyorum..

Sevil Altunel dedi ki...

slm Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürkü, kahraman silah arkadaşlarını, milleti ve vatanı için canlarını vermekte bir nebze olsun tereddüt etmeyen şehitlerimizi, yiğitçe fedakârlık gösteren gazilerimizi, sonsuz gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyorum.

Adsız dedi ki...

hayırlı akşamlar şeker ablish aa buraya gelmezmiyim geldim ilk actığındada ay bu sayfanda süperr yukardaki resim felan ayy ben seninn herseyine bayılıyom kısaca:))

keskinli dedi ki...

selamlar
bir pasta asigi olarak bayildim ellerine saglik sevgiler

elma şekeri dedi ki...

fulyacigim ziyaretine cok sevindim canim bicirim benim cok tatlisin bilesin..

Adsız dedi ki...

Bu ara cok fazla cheesecake tarifi gordum, denmekse bir turlu nasib olmadi. Sanki cok peynir tadi gelcekmis gibime geliyor. Ben hem tuzlu hem tatli seyleri pek sevmem de. Ama ellrine saglik, seninki cok guzel gorunuyor.
Firinda makarnaya gelince gecen gun yapmayi planladim, sonra yapamadim. Ama besamel sos hazirlamadan, kremayla olmaz mi ki diye dusunmustum, seninkini gormem iyi oldu :-)

Yorum Gönder

Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008