Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

12 Haziran, 2009

Kremsantili Tatli

Yapimi cok basit fakat tadi nefis bir pratik tatli (pasta) tarifi verecegim;

Ölcülerinden dolayi ismi fincan tatlisi-fincanpastasi da olabilir..........

Malzemeler;
5 yumurta
1 kahve (nescafe)fincani nisasta
1 kahve(nescafe)fincani tozseker
1,5 kahve(nescafe)fincani un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arasina;
1 paket kremsanti
1 su bardagi süt

Serbeti icin;
1,5 fincan tozseker
3 fincan su
3 damla limonsuyu

Yapilisi;
Yumurta ve sekeri iyice cirpin nisastayi,unu,kabartmatozu ve vanilyayida ilave edip tekrar cirpin yaglanmis dikdörtgen( kücük)bir tepsiye dökün ve 180 dereceli önceden isitilmis firinda pisirin.Kek piserken bir tencerede serbeti hazirlayin ve ilimaya birakin.Kek pisince biraz iliyinca ortadan ikiye bölün ve alt kismi tekrar tepsisine yerlestirin üzerine iyice soguyunca kremsantiyi hazirlayip sürün ve diger yarisinida üzerine tekrar kapatin.Sogumaya yakin bir ilikliga gelince serbetini üzerine gezdirin.Bol hindistan cevizi serpip servis yapin.
Afiyet olsun.

32 Comentários:

Adsız dedi ki...

süper bişey bu..ellerine sağlık..orjinal bir tarif daha senden....Yalnız şu nescafe fincanının ölçüsünü, yani "kaç mlt.su alan bir fincan" olduğunu öğrenirsem senden çok sevinirim.Çünkü öyle bir fincan yok bende.Kupam var..sevgiyle kal..sevilay

Adsız dedi ki...

yine ben bir sorum daha var sana canım ya..şerbeti ne kadar süre pişirdin.5 dk.gibi mi.Bi de kekin üstümü sadece ıslak oluyor.Yoksa bekledikçe çekiyormu..teşekkürler..sevilay

fulya dedi ki...

Ellerine sağlık şeker ablam çok güzel ve hafif bir tatlıya benziyo.Olsa da yesek :)

Unknown dedi ki...

Canım gerçekten harika bir tatlı el
lerine sağlık sevgiler...

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canim nefis gorunuyor sabah sabah canim cekti..
acaba bir dilim alabilirmiyim??
;))
hayirli cumalar canim

neslihan erzincan özgür dedi ki...

deneyeceğim,harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Tatlı nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Tarifini aldım.Bende yapacağım.

Sevgiler*

HÜLYA dedi ki...

hafif ve harika... ellerine sağlık

elma şekeri dedi ki...

serbetini fazla koyulastirmadim 5-6 dakika kaynatmak yeterli.....
250 ml su alan bir fincan........
Serbetini üzerine döktügünüz zaman altinada geciyor...

FİLİZ'CE dedi ki...

enfes bir görüntü,ellerine sağlık,deneyeceklerimin arasına girdi bile...sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

butun yorumlara katiliyorum harika olmus.Ellerinize saglik,lakin benimde bir sorum olacak.
Serbeti dokulunce kremsanti islanip erimiyormu serbeten dolayi?

elma şekeri dedi ki...

Islanmiyor ve gercekten cok kolay yapimli yeyimi cok hafif ve güzel bir tatli deneyin derim.......

SOFRAM dedi ki...

Gerçekten harika bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım, görüntü de göz kamaştırıyor, afiyetler olsun, sevgilerimle...

alkım dedi ki...

canımmmm merhaba bende bu tarifi denemek istiyordum ellerine sağlık harika gözüküyor şerbeti koyunca en alta nasıl geçiyor ve krem şanti sulanmıyormu sevgiler alkım

elma şekeri dedi ki...

Krem santi erimiyor,alta üstten dökünce yan kisimlardan akiyo..

Oldukca sIk yaptigim bir tarif deneyin derim...

Tesekkürler...

LEMAN dedi ki...

enfes olmuş afıyet olsun sana canım

TuruncuTatlar dedi ki...

canım ellerine sağlık harika olmuş bloğunda çok güzel takibe alındınız:))

Özlem dedi ki...

ellerine sağlık, harika bir tatlı olmuş, nefisss,
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

selam...

tatliyi denemek istiyorum...ama icinde sivi yag goremedim...yagsizmi oluyor bu tatli aceba?

özgülün tarifleri dedi ki...

tatli harika mutlaka deneyecegim nefisss otesi olmus.
ellerine saglik.

sevgilerr.

selince dedi ki...

cok nefis gorunuyor ellerinize saglık.. paylasim icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

iyi pazarlar.Kremsantili tatlinin tepsiye koydugumuz (alttaki kekin)üzerine serbet dökülüyomu yoksa dökülmedenmi kremsanti konuluyo.Burasini tam anlayamadim iyice anlamadan yapmak istemedim.Sonra bu tatli kac saat sonra servis yapilabilir.iyi bir sonuc almak icin ne kadar bekletmeli.Bir gün önce yapilsa nasil olur kek serbetin etkisiyle hamurlasirmi yoksa dahami iyi olur.Cevabiniz icin simdiden tesekkürler.Gülsün...

Şehnaz dedi ki...

merhabalar,sizi yeni keşfettim...çok güzel tarifleriniz var.....ellerinize sağlık...

aldigikadarun dedi ki...

merhaba tatlınız cok guzel gozukuyor banada beklerim

Adsız dedi ki...

bugün bu tatlıyı yaptım ve gercekten cok lezzetli oldu. Ben yuvarlak kek kalıbı kullandım ve yumurta sayısını 4'e indirdim ama gercekten harıka oldu herkez beğendi şiddetle tavsiye ederim elma şekerine teşekkür ederim.

Serap Uzun karakazandan dedi ki...

Değişik bir tatlı veya pasta:-)
Eline saglık cnm.

ye-mek.net dedi ki...

Hafif ve leziz olmuş. Biz de geçenlerde Kremşantili Kurabiye yapmıştık. O da çok gevrek olmuştu.

Ellerinize sağlık, çok beğendik.

Adsız dedi ki...

bu tarifte bisey dikkatimi cekti kekin icine süt ve yag girmiyormu cvb verirseniz sevinirim

elma şekeri dedi ki...

Merhaba tarifte süt ve yag kullanilmiyor.

Adsız dedi ki...

Selam , ilk önce ellerine saglik harika birsey . Yaptim o kadar güzel olduki anlatamam hamurunu yaparken tüh olmadi dedim o yüzden kremasini ve selbetini hazirlamamistim ama keki pistikten sonra baktim süper olmus hemen geri kalablari yaptim.

Adsız dedi ki...

bende yaptım ertesi güne kalınce ara
kreması eridi
,bu görüntüyü tam yakalayamadım

Adsız dedi ki...

Süper bisi harikaaaaaaaa!

Yorum Gönder

Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008