Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

08 Ocak, 2009

Kereviz Corbasi,Ezogelin Corbasi


Soguk kış günlerinde içinizi isitacak iki corba tarifi.....


Malzemeler;

  • 1 kuşbaşı doğranmış kereviz
  • 1 kuşbaşı doğranmış havuç
  • 1 kuşbaşı doğranmış patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • bir tutam hindistan cevizi rendesi
  • tuz, karabiber
  • bu tarifte yazmıyordu ama ben 1 litre de su ekledim

    tencereye 3 su bardağı suyu, patates, kereviz ve havucu koyup, kapağı kapalı olarak kaynatın. kaynadıktan sonra ateşi hafifletin ve sebzeler iyici yumuşayana kadar pişirin. biraz soğuyunca blendırdan geçirin, bir kenara koyun. ayrı bir tavada yağı ısıtın. unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. bu arada püre haline gelen sebzelere 1 litre kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. karışımı çırpma teli ile karıştırar pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. karışımı kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın.

  • Kaynak; Portakal agaci

    Ezogelin Corbasi;

    Malzemeler :
    • 3 çorba k.kırmzı mercimek
    • 3 çorba k.pirinç
    • 3 çorba k.bulgur
    • 1 soğan
    • 3 çorba k.un
    • 2 çorba k.salça
    • 3 çorba k.tel şehriye
    • 1 çorba k.tereyağı
    • pulbiber
    • nane
    • su
    • sıvıyağ

    Hazırlanışı :

    İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

    Kaynak;Oktay Ustam


    Not;Ben tel sehriye kullanmadim ve corbami pisince blendirdan gecirdim..


    18 Comentários:

    My Turkish Kitchen dedi ki...

    Corbalar cok leziz gorunuyorlar.
    Soguk gunlerinin en vazgecilmezi benim icin corbalar.
    Iffet

    Adsız dedi ki...

    bu kış günlerinde okurken bile içim ısındı ellerine sağlık canım,deniyeceğim,sevgilerimle...

    Unknown dedi ki...

    Kış için bence en önemli lezzet çorba ellerine sağlık harika olmuşlar,sevgiler...

    Adsız dedi ki...

    Zaten ezogelin çorbada şehriye olmaz ki:S

    Ellerine sağlık canım,ikisi de enfes görünüyor.

    Adsız dedi ki...

    canım çorbalar nefis olmuş mis gibi ellerine sağlık.sevgilerimle nilgün

    Adsız dedi ki...

    KIş günü çok iyi gidecek birbirinden güzel çorbalar yapmışsın, ellerine sağlık.

    Gönülünce Lezzetler dedi ki...

    Bu soğukta içimizi ısıtacak misler gibi çorbalar nefis olmuşlar...Ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler...

    Adsız dedi ki...

    iki çorbada birbirinden lezzetli görünüyor.ben kerevizi daha çok severim:)ellerine saglık canım..sevgiler.

    NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

    ezo gelin çorbayı severimde ah şu kereviz yok mu öldürüyor kokusu beni .ellerine sağlık.

    Unknown dedi ki...

    ELLERİNE SAĞLIK CANIM İKİSİDE BAYILDIĞIM LEZZETLERDEN BİRİ

    made in funda dedi ki...

    canım sıcacık misss gibi.ellerine sağlık.

    HUYSUZBALIK dedi ki...

    İşte en beceremediğim şey. Her yemeği yapıyorum çorbaya gelince beceriksizlik diz boyu. Ellerine sağlık her iki çorba da nefis görünüyor. Sevgiler...

    Özlem dedi ki...

    Her ikisi de nefis olmuş, bu havada ne de güzel gider...
    ellerine sağlık, sevgilerimle

    Disalce dedi ki...

    dişimi çektirdikten sonra bu çorbalara çok ihtiyacım olacak...

    ellerine sağlık...harika görünüyorlar...

    Adsız dedi ki...

    Evde durup duran bir adet kerevizim vardı, eh artık bu güzel çorbada kullanırım ben de onu:).
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..
    aslı

    Adsız dedi ki...

    hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu dilerim sevgilerimle nilgün

    Adsız dedi ki...

    ilk kez ezogelin çorba denedim ve harika oldu! Ellerinize sağlık.

    Adsız dedi ki...

    kereviz çorbasını şuan deniyorum.umarım güzel olur.yalnız bu tarif portakal ağacındada birebir yazıyor.sanırım kimsenin kendi buluşu değil...

    Yorum Gönder

    Sende Bir Şeyler Yazmak istemisin?

    23 nisan 2009 dan itibaren

    elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

    elmasekeri desing 2008