Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

28 Ekim, 2007

Acikali minik sandevicler

Bu aralar bende bir haller var sormayin..Galiba yaşlaniyorum kisa zaman önce elimden fotograf makinami düsürmezken simdi fotograf makinamin yerini bile unuttum ;)

Tembelleştim ben kesin.......

Evden cikmaz,alisveris yapmaz,konusmaz yemek yapmaz oldum..Dilimde sevgili Göksel in sarkisi ................

Gecer bunlar kolaymi son zamanlar cok tempolu bi hayatin icinden ciktim galiba boslukta kalmak evde kalmak işe gitmemek bana yaramadi.....

Gökselin sarkisi esliginde vereyim size tarifimi sarkidaki bazi bölümler bana uymasada yakisiyor şu anki ruh halime...


Bu nefis acikali acili ekmekcikler benim gibi depresyona girenlere birebir duyrulur. :)



Sandevic icin malzemeler:

1 cay bardagi siviyag
1 paket yasmaya
2-3 corba kasigi yogurt
1 kase ilik süt ( 1 su bardagindan biraz fazla)
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta sarisi
aldigi kadar un

Yapilisi:
Mayayi ilik sütle eritip, tüm malzemeyi yogurup yumusak bir kivamda hamur elde edin.Hamuru mayalanmaya birakin.Kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip yaglanmis(yada yagli kagit serilmis)tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarisi sürüp 200 derece firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.. Soguyan sandeviclerin arasini keserek acikayi sürün birazda dis kisimlarina sürüp servis yapin.

Acika yapilisi:

1 cay bardagi cekilmis ceviz

4 yemek kasigi domates salcasi

1 dis ezilmis sarimsak

2 yemek kasigi biber salcasi

1 dilim bayat ekmek (robotta cekilmis)

tuz,kimyon,karabiber,limonsuyu

Yapililisi:

Tüm malzemeyi iyice karistirin.

Afiyet olsun..



26 Ekim, 2007

cikolatali cheesecake


Bu nefis tarifi sevgili Ufuk´un sayfasinda gördüm ve tam bir cheesecake sever olarak hemen kollari sivadim..Nefis olmustu en zor yani bir gece beklemekti ama degdi dogrusu..Fakat yaptigim en büyük hata eminim anladiniz dilimlenmis halini cekmeyi unutmak oldu..Sevgili Ufuk ta kocaman bir dilimin resmi var benimkide o kadar güzeldi emin olabilirsiniz ;)
Not:Malzeme listesi ve yapilisi yazisi Ufuk mutfaktaya aitdir.
Malzemeler;
1 paket kepekli bisküvi,
1/2 paket üzümlü bisküvi,
60 gr eritilmiş tereyağı,*
1 çay kaşığı tarçın,*
400 gr labne peynir,
200 gr krema,
2,5 kahve fincanı toz şeker,
2 adet orta boy yumurta,*
3 yemek silme yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.
2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.
3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.
5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.
6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.
7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.
8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.
9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.
11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

18 Ekim, 2007

YE 27# KARADENİZ YEMEKLERİ

misir unlu fasulye tava

Misir unlu Fasulye tava

karalahana sarmasi

Karalahana Sarmasi

yufka kizartmasi

Tavada Yufka böregi kizartmasi (adini tam bilmedigim icin ben böyle diyorum)



tursu kavurmasi

Tursu Kavurmasi


Malesef kücük aksilikler yüzünden YE 27# KARADENİZ YEMEKLERİ etkinligine katilamadim..Bu beni cok üzdü :( Hazirlayipta paylasamadigim yemekleri yinede yayinlamak istiyorum(tüm karadenizlilerinde hosgörüsüne siginarak)Ne diyelim nasip kismet ....;)


09 Ekim, 2007

Firin Sütlac.




Blogumdaki kücük bir sablon degisikligiyle geri döndüm..Bu nefis sütlaci dün iftar icin gelen misafirlerime yaptim.(Sekerpareyle birlikte.) Hala sablonda düzelmesi gereken yerler var onlarinda zamanla olacagindan eminim.Sizlerin fikirleride önemli benim icin iyi-kötü tüm elestirilere acigim duyrulur...;)

Malzemeler.

1 litre süt
1 su bardağından biraz az pirinç
2 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı

Pirinci yıkayıp, 2 bardak su ile kısık ateşte piricler kabarincaya kadar pişirin. Soğuk sütü, şekeri ve 1 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp fırın tepsisinin dibine biraz su koyup, kaseleri tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üstlerini kızarincaya kadar pisirin. Soguyunca servis yapin..

Afiyet Olsun.

02 Ekim, 2007

Muhallebili Visneli Kek



Blogcu da baslayan yayin hayatimi artik blogspota tasiyip bu zevkli ve güzel dostluklarin bulundugu serüvenime burda devam etmeye elimden geldigi kadar devam edecegim.Tabiki sizlerin bir yikilmaz kale kadar kuvvetli destekleri ve en pahali seylerden daha degerli yorumlariyla......Umarim beni burdada yalniz birakmazsiniz
Bu kekimin tarifini daha önce yayinlamistim.Bu defa degisiklik olarak kekin üstüne önce krema koyup üzerine visneli sosunu döktüm.......



MALZEMELER;
3 yumurta
1 su bardagi yogurt yada süt
1 su bardagina yakin siviyag
1 su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un


Ara kremasi icin:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı toz şeker
1 kaşığı margarin



üzeri icin:
1 kutu visne konservesi
2 corba kasigi nisasta
3 corba kasigi seker



YAPILISI:
kek malzemesi iyice cirpilir yaglanmis tepsiye dökülür üzerlerine visne konservesinden visneleri serpistirin.180 derece firinda pisirin.Diger taraftan kremasini pisirin ve iliyan kekin üzerine dökün ve visnenin suyuna,nisasta ve seker ilave edin koyulasincaya kadar pisirin.Ilik kekin üstüne dökün.Afiyet olsun.....
Daha önce yayinladigim visneli kekin tarifi burda....

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008