Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

13 Temmuz, 2007

Bögürtlenli cilekli kuplar




Bu aralar canim hic tarif yayinlamak istemiyor galiba hala yaptigim tatilin etkisindeyim.Bu basit ama tam yaza uygun tarifi sizle paylasip tatilime kaldigim yerden devam edecegim.Arasira ugrar sizleri ziyaret ederim.




Malzemeler.
200 gr bögürtlen
250 gr cilek
2 yemek kasigi pudra sekeri
1 paket vanilya
Mevsim meyvalari

Yapilisi:
bögürtlen,cilekleri ve pudra sekerini blendirla püre haline getirin.Bir kabin icine koyup buzlukta biraz donana kadar beklerin.Mevsim meyvalarini kücük kücük dograyip vanilya ilave edin.Kuplara önce mevsim meyvalarini koyun üzerine bögürtlenli karisimida bir kasik yardimi ile alip ilave edin,cileklerle süsleyip hemen servis yapin.Afiyet olsun...
Not: isterseniz dondurma ve meyva karisimi ilede hazirlaya bilirsiniz.....

12 Temmuz, 2007

Patatesli gözleme


  • Yazin gelmesiyle balkon,bahce keyiflerimiz basladi.Arkadasim ve Bacimla keyifli sohbet esliginde caylarimizi ictik...
    Patatesli gözleme
    Yesil salata
    Tursu Kavurmasi
    Meyve salatasi
    (sicaklarda artik yediklerimize dikkat ediyoruz....)
    Patatesli Gözleme
malzemeler:
3 adet yufka
3-4 adet patates rendesi
2 adet kücük dogranmis domates
1 tane kücük dogranmis kuru sogan
2 tane yesil biber
1 yemek kasigi sivi yag
tuz,kirmizi pulbiber

YAPILISI:
Rendelenmis patatesin icine sogani,biberi,tuzu,siviyagi,kirmizi pulbiberi katip iyice karistirin.Yufkalri ortadan iki uclarini ortada birlestirerek katlayin iclerine patatesli harctan koyup tekrar uclarini ortaya dogru kapatarak katlayin..Isitilmis teflon tavada pisirin..Sicakken tereyagi ile yaglayip servis yapin.Afiyet olsun...





Bisküvili Pasta



MALZEMELER:
2 paket vanilyali puding(hazirlamak icin üzerinde belirtilen miktarda süt)
125 gr tereyag
2 cay bardagi süt (süt miktari yapilis asamasinda belki biraz daha artabiliyor)
1 paket kakaolu bisküvi
üzerine rendelenmis cikolata

YAPILISI:
Bir cukur kabin icine bisküvileri elimizle kiralim.Üzerine eritilmis tereyagini ilave edelim.Yavas yavas süt ilave ederek yoguralim.Kati olmayacak civikda olmasin dikkat edin.Iyice hamur haline gelen biskivülerimizi bir pasta kalibinin icine düzgünce elimizle bastirarak yerlestirelim.Pudingi tarifteki gibi hazirlayip pastamizin üzerine iyice sürelim.Isterseniz tek katlida yapabilirsiniz.Ben ayri ayri iki tek katli pasta yaptim ve bunlari pudingleri iyice donunca üst üste koydum.Böyle daha hos bir görüntü oluyor.Üzerine cikolata rendeleyip dökün.Afiyet olsun................

Yayla corbasi



MALZEMELER.
1cay bardagi pirinc
1 su bardagi yogurt
2 corba kasigi tereyag
1 kahve fincani un1 yumurta
7-8 bardak et suyu yada su1 corba kasigi kuru nanetuz
YAPILISI.
Bir tencerede et suyunu kaynatın.Temizleyip yıkadığınız pirinci, kaynayan et suyuna atıp pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta, yoğurdu,unu ve yumurtayı pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Pirinçler yumuşayınca, kaynayan et suyundan iki kepçe alıp yogurtlu harca yedirip, inceltin. Tahta kaşıkla kaynayan et suyu ve pirinç karışımına yoğurdun kesilmesini önlemek için yavaş yavaş ekleyin.10dakika kadar birlikte pişirin. Ayrı bir kapta kalan tereyağını kızdırıp, naneyi dilerseniz
kırmızı biberi ekleyip çorbaya karisritin.Afiyet olsun..................

tursu kavurmasi (yalanci)




Benim hic bir sucum yok hersey yesildomates in sucu.Misafirleri gelmis onlara harika yiyecekler hazirlamis.Listede tursu kavurmasi da vardi.Ay nasil canim cekti anlatamam,bir yada iki defa yemistim tursu kavurmasini,ama sevmistim.Ne yapayim evde fasulye tursusu yok,komsuda hic yok.Hadi elmasekeri calistir beyni dedim tam gaz yüklendim beyin hücrelerine.Eeee zekiyim ya bir saniye bile gecmeden buldummmm.Ama yine yok yok buseferde taze yesil fasulye yok.Buzlukta neyseki varmis.Bence tazesi olursa dahada nefis olur eminim.Basit bir tarifle yaptim tursu kavurmami (yalanci) Tadi nefisti.Fakat bu böyle tek basina yenmezdi derken yukardakilerde tursu kavurmasi fotografinin yanina ekleniverdi.
zeytinyagli yaprak sarma
havuc salatasi
peynirli,ispanakli kol böregi(el acmasi yufka ile)
patates salatasi
yalanci tursu kavurmasi

YALANCI TURSU KAVURMASI:
Malzemeler:
yarim kg haslanmis yesil fasulye
1 tane orta boy kuru sogan
yarim limon suyu
kirmizi pul biber
2 kasik sivi yag

Yapilisi:
yarim halka seklinde dogranmis soganlari siviyagda pembelesinceye kadar kavurun,haslanmis fasulyeleride ilave edin.tuzunu,biberini,limonsuyunuda ilave edip kavurun.Limonsuyu miktarini kendi damak zevkinize göre ayarlayin ben bolca limon suyu ve aci biber kullandim.Afiyet olsun......................

Bademli,Balli,Kek (Bienenstich)




Kisa bir zorunlu ayriligin ardindan sizlere kavustum arkadaslar,iyi dilekleriniz ve destekleriniz icin hepinize cok tesekkür ediyorum ve ALLAH herkese saglik,sihhat versin diye hepimiz icin dualar ediyorum,Özellikle cocuklarimiza,onlar dünyanin en degerli varliklari.Hic kimse onlarin yerini dolduramaz.Yigenimin durumu suanda cok iyi yarin hastaneden cikiyor.Basit bir soguk alginligi sandigimiz hastaligi ameliyatla sonuclandi,malesef apandisti patlamis,acil ameliyata alindi ve yogunbakimda kaldi.Zor günler geride kaldi artik suan hersey yolunda.............Haydi birazda tatli yiyelim tatli konusalim................................


MALZEMELER:

5 yumurta
250 gr seker
150 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyalı Creme Ole
100 gr badem
1 kutu krema
2 kasik bal
1 su bardagi süt

YAPILISI:
yumurtalari sekerle iyice cirpin,unu ve kabartma tozunu ilave edip,yaglanmis 28 cm lik kaliba dökün üzerine bademleri bolca serpistirin,100 derecelik firinda 25 dakikika pisirin.Firindan cikan bademli keki soguduktan sonra ortadan ikiye bölün. Kremayi sütle cirpin, üstüne creme ole’yi ekleyip kati bir kivam alana kadar cirpin.Kekin üzerine bolca yayin.Bademli katida üzerine kapatin.Bademlerin üstüne bal gezdirin.Pastaniz biraz dinlendikten sonra servise hazirdir.Afiyet olsun...........

Pizza




Bir hafta sonunu daha geride biraktik,umarim hepinizin hafta sonu güzel gecmistir.Artik zamanin hizina ayak uyduramaz olduk.Aylar haftalar gibi,günler saatler gibi gecmeye basladi.Bu hizli akisin en kötü yani galiba cok cabuk yaslaniyoruz.Ben yavas yavas bastonumu,gözlüklerimi,takma dislerimi hazirlayayim..........................Olsun benimde gönlüm genc kalir.(kendimi böyle avutayim)
cok konustum cokkkk Beni bilirsiniz hic birsey yazmadan direk tarife gecerim,bugunün tarihini bir kenara atin bence yanina not:elmasekerinin dili varmis yada bunlari yazacak parmaklari.....
Biz canimcim ablamla yani bacimla kahvaltida beraberdik ve bu güzel pizzalari yeme serefinde bulunduk.Tarifini yazacagim en kisa zamanda.Hepinizi öptüm.Herkese iyi haftalar..........


Hangi ağaçtan düştün şeker



Benim özelliklerim dogru,bakalim sizin agaciniz sizi tam yansitacakmi?


Celtic astrolojisi agaçlara dayaniyormus. Ona göre dogdugunuz gün, hangi agaçtan geldiginizi ortaya çikariyor. Iste tarihler ve özellikleriniz...

23-31 Aralik: Elma Agaci
1-11 Ocak: Köknar
12-24 Ocak: Karaagaç
25 Ocak-3 Subat: Selvi
4-8 Subat: Kavak
9-18 Subat: Sedir
19-28 Subat: Çam
1-10 Mart: Salkimsögüt
11-20 Mart: Ihlamur
21 Mart: Mese
22-31 Mart: Findik
1-10 Nisan: Üvez
11-20 Nisan: Akçaagaç
21-30 Nisan: Ceviz
1-14 Mayis: Kavak
15-24 Mayis: Kestane
25 Mayis-3 Haziran: Disbudak
4-13 Haziran: Gürgen
14-23 Haziran: Incir
24 Haziran: Hus
25 Haziran-4 Temmuz: Elma
5-14 Temmuz: Çam
15-25 Temmuz: Karaagaç
26 Temmuz-4 Agustos: Selvi
4-13 Agustos: Kavak
14-23 Agustos: Sedir
24 Agustos-2 Eylül: Çam
3-12 Eylül: Salkimsögüt
13-22 Eylül: Ihlamur
23 Eylül: Zeytin
24 Eylül-3 Ekim: Findik
4-13 Ekim: Üvez
14-23 Ekim: Akçaagaç
24 Ekim-11 Kasim: Ceviz
12-21 Kasim: Kestane
22 Kasim-1 Aralik: Disbudak
2-11 Aralik: Gürgen
12-21 Aralik: Incir
22 Aralik: Kayin Ve açiklamalar ----------------------------------------------------------

Elma: (Ask) Cazibeli, fiziksel olarak dikkat çekici, etkileyici... Hos bir auraya sahip. Flörtöz ve maceraperest ama hassas ve her zaman asik bir tip. Sevmeye ve sevilmeye merakli. Sadik ve hassas bir es. Cömert. Bilimsel konulara yetenegi var. Bugün için yasar. Hayalgücü yüksek.

Disbudak: (Hirs) Farkli bir çekicilige sahip, hayat dolu,talepkar, düsüncesizce hareket eden ve elestirilere kulak asmayan biri. Hirsli akilli, yetenekli, kaderine hükmetmeyi seven, egoist olmaya elverislidir. Ama ona güvenebilirsiniz. Bazen beyni kalbine hükmedebilir.Iliskileri çok ciddiye alir ve sadiktir.

Kayin: (Yaraticilik)
Iyi bir zevki vardir. Görünüse ve kendi görüntüsüne önem verir. Materyalistik sayilir. Hayati ve kariyeri için çok ve düzenli çalisir. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Makul bir tiptir. Diyet ve sporla fizikine dikkat eder.


Hus: (Esinlenme) Hayat dolu, etkileyici, elegan, arkadas canlisi, gösteristen uzak, mütevazi, asiriliklardan hoslanmayan, kabaseylerden nefret eden biridir. Dogal ve sakin bir yasami tercih eder.Fazla tutkulu degildir. Hayalgücü yüksek ve az hirslidir. Sakin ve uygun ortamlar yaratir.

Sedir: (Güven) Zarif, her ortama ayak uydurabilen, lüksü seven, sagligina dikkat eden, kendine güvenen, baskalarina da biraz yukaridan bakan biridir. Kararli, sabirsiz ve baskalarini etkilemeyi sever.Iyimserdir ve beceriklidir. Tek ve gerçek askini bekler. Çabuk karar verir.

Kestane: (Dürüstlük) Alisilmadik bir güzelligi vardir ama insanlari etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neselidir. Dogustan diplomattir. Çok kolay huzursuzluga kapilir ama her türlü iliskisinde hassastir. Bazen olagandisi davranir. Sevgili bulmakta güçlük çeker.

Selvi: (Sadakat) Güçlü, fiziksel olarak kasli, her ortama uyabilen, hayatla fazla ugrasmayan, hosnut, iyimser, paraya meraklidir. Yalnizliktan nefret eder. Kolay kolay tatmin edilemeyecek kadar tutkuludur. Ama sadiktir. Moodu çabuk degisir. Kurallara boyun egmez. Biraz da ukala ve ilgisizdir.

Karaagaç: (Asil) Müsfik, fiziksel olarak düzgün, giyimine dikkat eden, taleplerinde asiriliga kaçmayan, insanlara nese verebilen, liderlik etmeyi seven ama kendisi altta olmayi sevmeyen biridir. Dürüst ve sadik bir estir. Baskalari için karar vermeyi sever. Cömerttir. Pratik zekasi güçlü ve iyi bir espri anlayisi vardir.

Incir: ( Hassasiyet) Çok güçlü, bagimsiz, tartismalara ve zitliklara fazla izin vermeyen, aile hayatina düskün, iyi bir baba ve hayvanseverdir. Sosyal bir kelebek gibidir. Espriden anlar, aylakligi ve tembelligi de sever. Bencilligi vardir. Akilli ve pratiktir.

Köknar: (Gizem) Siradisi bir zevki vardir. Sofistike ve kadirsinastir. Güzel olan her seyi sever. Dikbasli, çabuk mood degistiren,bencil olmasina ragmen kendisine yakin olanlarla ilgilenen biridir.Çok mütevazi oldugu söylenemez. Hirslidir. Memnun edilmesi zor bir sevgilidir. Çok arkadasi vardir. Çünkü ona güvenebilirsiniz.

Findik: (Olaganüstü) Çekici, anlayisli, insanlari nasil etkileyecegini bilen, fazla talepkar olmayan, sosyal hayatta aktif ve girisken hatta dövüsken biridir. Popülerdir. Psikolojik durumu çabuk degisir. Kaprisli bir asiktir. Ama dürüst ve esine toleransli davranir. Kusursuz bir yargi yetenegi vardir.

Gürgen: (Zevk sahibi) Çok bir güzel. Dis görünüsüne ve bakimli olmaya dikkat eder. Zevk sahibidir. Baskalarini kendinden fazla düsünür. Hayati mümkün oldugunca kolay bir hale getirmeye çalisir. Disiplinli bir hayat için kilavuzluk eder. Iliskilerinde kibardir. Farkli sevgililer bulmak ister. Duygulariyla ilgili olarak mutlulugu yakalamasi kolay olmaz. Çogunlukla da baskalarina güvenmez. Kararlarindan da asla emin olmaz.

Ihlamur (Süphe) Hayatin ona getirdiklerini kabul eder. Kavga ve tartismadan nefret eder. Çaliskandir, tembelligi ve bencilligi hiç sevmez. Streslidir. Yumusak huylu ve merhametlidir. Arkadaslari için çekinmeden fedakarlik yapar. Becerikli olmasina ragmen bunlari degerlendirmesini bilmez. Mizmizdir. Kiskanç fakat vefalidir.

Akçaagaç: ( Özgür zeka) Hayalgücü ve orjinalliklerle dolu hiç de siradan olmayan biridir. Utangaç, hirsli, gururlu, kendine güvenli,yeni deneyimlere aç biridir. Genellikle sinirli ve gergin bir yapisi vardir. Hafizasi kuvvetlidir. Çok kolay ögrenir. Ask hayati biraz karmasiktir. Baskalarini etkilemeyi sever.


Mese: (Cesaret): Saglam yaradilisli, cesur, güçlü, bagimsiz ve giriskendir. Acima duygusu çok yoktur. Isini sansa birakmayi sevmez. Ayaklarini yere saglam basmak ister. Hareketlidir.

Zeytin: (Erdem):Günesi, sicak havalari sever. Makul biridir.Kibar duygulari vardir! Agresyon ve siddetten kaçinir. Sakin ve toleranslidir. Adalet duygusu gelismistir. Hassas, kiskançliktan uzak bir yapisi vardir. Okumayi ve sofistike insanlarla muhatap olmayi sever.

Çam: (Titiz) Uyumlu iliskileri sever. Dinç ve güçlüdür.Nasil rahat edilebilecegini bilir. Dogal ve hareketli biridir. Iyi bir partnerdir. Çok arkadas delisi degildir. Çabuk asik olur ama atesi çabuk söner. Her seyden kolay vazgeçebilir. Ideali bulana kadar her sey geçicidir. Güvenilir ve pratiktir.

Kavak: (Tatminsiz) Fazla kendine güvenmeyen, sadece gerektigi zaman cesaretli olan biridir. Arkasinin güçlü olmasini ve sıkı insanlarla muhattap olmasini sever. Çok seçicidir. Genellikle yalnizdir.Artistik bir dogasi vardir. Kin tutar. Iyi bir organizatördür. Felsefik takilmayi sever. Ama her durumda güvenilebilir biridir. Iliskilerini de çok önemser.

Üvez: (Hassasiyet) Dikkat çekici, nese verici, bencillikten uzak, dikkat çekmeyi seven biridir. Hayata baglidir. Yerine ve duruma göre hem bagimli hem bagimsiz olabilir. Zevklidir. Duygusal, hassas, tutkulu ve artistik özellikleri vardir. Iyi bir es olur ama çok zor affeder.

Ceviz: (Tutku): Garip ve zitliklarla dolu biridir. Egoist ve agresiftir. Beklenmedik tepkiler gösterir. Asil bir ruhu vardir. Spontandir. Çok hirslidir ve hiç esnekligi yoktur. Zor ve alisilmisin disinda bir estir. Çok zor begenir. Sadece takdir eder. Çok kiskanç ve tutkuludur. Uyum göstermek için fazla fedakarlik etmekten de hoslanmaz. Ilginç stratejiler üretir.

Salkimsögüt: (Melankoli) Güzel ve çok melankoliktir. Etkileyicidir. Güzel ve zevkli seylere meraklidir. Seyahat etmeyi sever.Hayalperesttir. Kaprisli ama dürüsttür. Baskalarinin duygularina önem verir.Çabuk etki altinda kalir ama beraber yasanmasi zordur. Talepkardir. Sezgileri de kuvvetlidir. Asikken aci çeker ama demir atabilecegi birini bulabilir

Patlican receli



Malzemeler:
Reçellik küçük patlıcanlar
şeker, karanfil, limon suyu
su ve sönmemiş kireç.

Yapılışı:
Ölçü birebir ölçüdür. Bir kg patlıcana karşılık bir kg şeker, 3-4 karanfil, yarım limon suyu. Önce patlıcanlar ayıklanır saplarını patlıcanla birleşme noktasından bıçakla ayırdıktan sonra kalan kısmı temizlemek için ellerinizi kullanın.
Patlıcanın kabuğunu zar inceliğinde soyun temizlenen patlıcanları suya atın. Bütün patlıcanlar hazırlandıktan sonra kireçli suda bekletme aşamasına geçebiliriz. Kireçli su hazırlamak için 5 litre suya 200gr sönmemiş kireç eklenerek iyice karıştırılır. Kireç dibe çökünce üstte kalan su bulandırılmadan alınır.Patlıcanlar bu suda 2 saat kadar bekletilir.Kireçli sudan alınarak bol suyla defalarca yıkanır. Kireçli sudan arındığına karar verdiğiniz zaman sularını sıkıp süzgece alın. Patlıcanları alacak büyüklükte bir tencereye ölçüye göre şeker ve patlıcanların kaynabileceği miktarda su koyun(sanırım bir kg için 1-2 bardak su yeterli olacaktır), su kaynayınca içine patlıcanları atın. Ara sıra karıştırırarak kıvamını kontrol edin. Ocaktan alamaya yakın karanfilleri ve limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatın. Altını kapatıp soğumasını bekleyin.Soğuyan reçeli kavanozlara alın, ama almadan önce patlıcanların karınlarını yarıp içine ceviz koyabilirsiniz... Afiyet olsun...

Kedi dili biskivüsü ile Tramisu





Malzemeler:
150 gr kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı tozşeker,
2 çorba kaşığı nescafe,
1,5 çay fincanı su.
Krema İçin:
1/2 litre süt,
3 yumurta sarısı,
çorba kaşığı un,
2 çay bardağı tozşeker,
1 paket vanilya,
1 kutu labne peynir,
1 kahve fincanı kakao.
Yapılışı:
Süt, yumurta sarısı, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelen malzemenin içine labne peyniri ilave ederek mikserle tüm malzemeyi iyice karıştırın. Nescafe ve şekeri suda eriterek kedi dili bisküvilerini batirip cikartin ve bir tepsinin alt kismina biraz kremadan sürün kedi dillerini üzerine yerlestirin tekrar krema sürün.Bu islemi bisküvi ve krema bitinceye kadar devam edin.Buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce üzerine toz kakao serpin.

Zaziki


Yunanca ismi zaziki,bizler ona cacik diyoruz.Bizim caciktan tek farki koyu kivamli olmasi.
MALZEMELER:
600 gr yogurt
2 tane salatalik
3 cay kasigi zeytinyag
1 dis sarimsak
tuz

YAPILISI:
Salataliklari rendeleyin,sarimsaklari (damak zevkinize göre miktarini ayarlayin)dövün.Yogurdun icine zeytinyagi,salataliklari,sarimsaklari,tuzu ilave edip karistirin.2 saat buzdolabinda bekletip servis yapin.Afiyet olsun...

Sütlü irmik tatlisi





Malzemeler:
12 corba kasigi irmik
12 corba kasigi toz seker
1 kg süt
1 tatli kasigi margarin
1 paket kakaolu bisküvi
süslemek icin rondodan gecirilmis kakaolu bisküvi,hindistan cevizi (arzuya göre üzerine dövülmüs findik)
Yapilisi:
Süt,irmik,seker ve margarini bir tencereye alarak orta hararetli ateste tahta bir kasik yardimi ile sürekli karistiralim.Karisim koyulasmaya basladiginda tencereyi atesten indirelim.Karisimin yarisini cam veya porselen bir kaba bosaltalim kabin her yerine esit sekilde dagilmasini saglayalim,üzerine kakolu bisküvileri dizelim,karisimin kalan yarisinida bisküvilerin üzerine dökelim.Islak bir spatula yardimi ile pastanin üzerini düzeltelim.Pastayi oda sicakliginda soguttuktan sonra buzdolabinda bir saat bekletelim üzerine robottan gecirilmis kakaolu bisküvi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.Ben süslemesini blogumdaki
Visneli pasta gibi yaptim siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun......

Lahmacun




blogumu ziyaret eden herkese lahmacun ikram ediyorum..Cok acele fotografladigim icin istedigim gibi bir görüntü olmadi,ama lahmacunlar tadindan yenmeyecek kadar güzelllll (birakiyimda buna baskasi karar versin dimi?)..
yap yap ,say say bitmedi bendeyim 70 tane siz deyin 80 tane .................
durun öyle kuru kuru gitmez yanina ayran da vereyim.Afiyet olsun.........




Malzemeler:
500 gr kiyma
4 adet kuru sogan
4-5 tane rendelenmis domates
1 yemek kasigi salca
biraz sivi yag
tuz,kirmizi biber,karabiber
3 tane yesil sivri biber

Hamuru icin:
1 kg un
1 paket yas maya
tuz
aldigi kadar süt

Yapilisi:
hamuru klasik usullerdeki hamur yogurma sekli ile yoguralim ve mayalanmaya birakalim.Diger ic malzemelerini hazirlayalim,soganlari,domatesleri rendeleyelim,biberleri ve maydanozlari ince ince kiyalim ve bunlari kiymaya ilave edip salcayi,siviyagi ve baharatlarida katip karistiralim.Mayalanmis hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler yapip yuvarlak sekilde acalim.



üzerine kiymali harctan sürelim.






daha sonra lahmacun makinasinda pisirelim.Lahmacun makinasi(silex) olmayanlar pizzapanda yada firinda pisirebilirler. Afiyet olsun....

11 Temmuz, 2007

Kayisili milföy



MALZEMELER:
  • milföy hamuru
  • vanilyali puding
  • konserve kayisi
  • üzerine sürmek icin yumurta sarisi

YAPILISI:
vanilyali pudingi üzerinde yazili ölcüden biraz daha az süt koyarak pisirelim (biraz kati puding olcak) soguyuynca,milföylerin ortasina birer kasik koyalim
daha sonra milföyleri bohca gibi katlayalim üzerlerine birer tane kayisi koyup yumurta sarisi sürüp firinda üzerleri kizarincayadek pisirelim.
servis yaparken biraz üzerlerine bal sürerseniz daha parlak dururlar.Afiyet olsun..

Koca pisirme tarifi



Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.
Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir.
Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!
Afiyet Olsun....

Kremali salata



Tadi biraz farkli ama severek yedigim cok basit bir salata

Malzemeler:
marul
haslanmis konserve misir
rendelenmis havuc
200 gr sivi krema
1 kahve kasigi mayonez
cok az tuz

Yapilisi:
marullari irice dograyip misirlari ve rendelenmis havuclari ilave edelim.Bir kasede krema ve mayonezi karistirip salataya ilave edelim ve karistiralim.Afiyet olsun..

Kahvaltilik önerisi



Kahvalti icin hazirlanmis,bir servis önerisidir.Ben süslü püslü seyler hazirlamayi cok severim.(aman buda biseymi ben neler yaparim) dediginizi duyar gibiyim.Sakin kizmayin bana haaa siz daha marifetlisiniz bundan kesinlikle eminim :-) Afiyet olsun...

Bademli kek



Zeytin yagli yaprak sarma



Malzemeler
1/2 kg üzüm yapragi
1/2 kg sogan
3 cay bardagi pirinc
2 çay bardagi zeytinyagi
2 limon
1 fincan cam fistigi
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 cay kasigi nane
1 cay kasigi yenibahar
1 cay kasigi seker
1 cay kasigi kusüzümü
1 cay kaşığı tarçın
1 cay kasigi karabiber Tuz


YAPILISI:
Pirinci ayıklayip yikayarak tuzlu, ilik suda yarim saat bekletin. Soganlari soyduktan sonra yarim ay seklinde incecik kiyin. Kusüzümünü ayiklayin ve ilik suyla islatin. Ardindan pirinci yikayip süzerek, süzgecte bekletin. Tencereye koydugunuz zeytinyagina cam fistigini ekleyip pembelesene kadar kavurup kıyılmıs sogani ilave edin. Orta hararetli ateste kevgirle karistirarak soganlari pembelestirin. Ardindan pirinci katarak bes dakika daha kavurun. Kusüzümünü ilave edip söyle bir karistirin ve bir su bardagi sicak su ekleyin. Isteginize göre tuz ve Seker kattiktan sonra tencerenin kapagini kapatarak suyunu cekmesini saglayin ve demlenmeye alin. Demlenmis icin üzerine kiyilmis maydanoz ve dereotu serperek tarcin, yenibahar, karabiber, nane ve bir limonun suyunu ilave edip karistirin.Yapraginiz salamura ise bol suyla yikayarak tuzunu giderin, tazeyse kaynar suya atip rengi sararincaya kadar (yaklasik iki dakika) haslayin. Soguk sudan gecirdiginiz yapraklarin saplarini koparip düzeltin. Tencerenin dibini yirtik yapraklarla kaplayin. Yapragin parlak kismini avuc icinize gelecek sekilde sol elinize alarak üzerine hazirladiginiz icten bir veya yarim corba kasigi koyun ve uc kisimlari icine gelecek sekilde sigara gibi sarin. Yaprak sarmalarini tencereye düzgünce dizdikten sonra kalan yapraklarla üzerini örterek tabakla kapatin. Dolmalarin yarisini biraz gececek kadar su ilave edin. Kapagi kapatip bir tasim kaynatin. Hafif ateste suyunu tamamen cekene kadar 25-30 dakika pisirin. Afiyet olsun

Bakin Bakalim Hangİ Yemek missiniz????



DOGUM GÜNÜNÜZE GÖRE HANGI YEMEKSINIZ!!!!!!!!!!!!!
Ocak 1 - 9 ~ Musakka

Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu
25 - 31 ~ Imam Bayildi
Subat 1 - 5 ~ Kokareçsubat
6- 14 ~ Iskembe
subat 5 - 21 ~ Köfte
subat 22 - 28 ~ Tantuni
Mart 1 - 12 ~ Susi
Mart 13 - 15 ~ Imam Bayildi
Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav
Mart 24 - 31 ~ Kokareç
Nisan 1 - 3 ~ Imam Bayildi
Nisan 4 - 14 ~ Tantuni
Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav
Nisan 27 - 30 ~ Köfte
Mayis 1 - 13 ~ Susi
Mayis 14 - 21 ~ Iskembe
Mayis 22 - 31 ~ Imam Bayildi
Haziran 1 - 3 ~ Kuru Ustu Pilav
Haziran 4 - 14 ~ Köfte
Haziran 15 - 20 ~ Musakka
Haziran 21 -24 ~ 25 - 30 ~ Kokareç
Temmuz 1 - 9 ~ Kuru Ustu Pilav
Temmuz 10 - 15 ~ Musakka
Temmuz 16 - 26 ~ Iskembe
Temmuz 27 - 31 ~ Kokareç
Agustos 1 - 15 ~ Susi
Agustos 16 - 25 ~ Kuru Ustu Pilav
Agustos 26 - 31 ~ Köfte
Eylul 1 - 14 ~ Iskembe
Eylul 15 - 27~ Kokareç
Eylul 28 - 30~ Musakka
Ekim 1 - 15 ~ Susi
Ekim 16 - 27 ~ Köfte
Ekim 28 - 31 ~ Tantuni
Kasim 1 - 16 ~ Imam Bayildi
Kasim 17 -30 ~ Kokareç
Aralik 1 - 16 ~ Musakka
Aralik 17 - 25 ~ Susi
Aralik 26 - 31 ~ Iskembe
Musakka Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkadas edinebiliyorsunuz.. Kendinden emin tavirlarinizla grup icinde liderlige yakisiyorsunuz.
Kokareç Utangac ve sevimlisiniz. Tanimadiginiz insanlarla konusmayi sevmez ama arkadaslarinizla herseyi paylasabilirsiniz. Arkadas seciminde oldukca dikkatlisiniz. Sevilen birisiniz.
Susi Yerinde duramayan birisiniz.Cok arkadasiniz var ve sosyal yasaminiz cok renkli. Dedikoduyu biraz seviyorsunuz. Sizi taniyan sizin gibi biri daha olmadigini dusunuyor. Dikkat cekmeyi cok seviyorsunuz.
Tantuni Esrarengiz birisiniz. Ne zaman nasil davranacaginiz pek belli olmuyor. Cogu seyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yuzden cok ilgi goruyorsunuz.
KuruUstu Pilav Sessiz sakin ama cok zekisiniz. Dost canlisi, sevilmeyi bekleyen tavirlariniz ilgi cekiyor. Kucuk bir arkadas grubu size yetiyor. Fazla populer olmasaniz da yakinlarinin el ustunde tuttugu birisiniz
Imam Bayildi Siz lider olmak icin dogmussunuz. Sozunu dinleten, dedigini yaptiran birisiniz. Kararli tavirlariniz cevrenizdekileri etkiliyor. Insanlarin arkadas olmak isteyebilicegi birisiniz.
Köfte Uyumlu, sicakkanli birisiniz. Size nasil davranilmasini istiyorsaniz siz de herkese oyle davraniyorsunuz. Sadik ve durustsunuz, yapmacik insanlara ve dedikoduya karsisiniz.
iskembe cok hassas ve narinsiniz. Kolay asik oluyorsunuz. Ne cok utangac ne cok giriskensiniz. Arkadas grubunuzda kirilmamasi icin kollanan birisiniz."

Peynirli gözleme


Malzemeler:
3 adet hazir yufka
biraz süt,siviyag
peynir,maydanoz

Yapilisi:
yufkalarin üzerine biraz yag ve süt gezdirdim peynirli icten koyup bohca gibi katlayip teflon tavada pisirdim.Afiyet olsun..

Ispanakli kol böregi



Malzemeler:
3 su bardagi un
2 yumurta sarisi
1 tatli kasigi yas maya
10 corba kasigi süt
3 kasik margarin
yarim tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi
ic malzemesi:
1 kg ispanak
2 corba kasigi yag
tuz,karabiber
Yapilisi:
mayayi süt ve seker ile biraz kabartalim.Diger malzemeleride katip özlü bir hamur yoguralim.Üzerini kapatip ilik bir yerde mayanladiralim.Hamuru merdaneyle ince bir sekilde acalim ispanagi kavrulmus soganlarla suyunu cekene kadar pisrelim sogumaya birakalim.Actimiz hamurlarin alt kismina koyup rulo seklinde saralim.Yaglanmis tepsiye kendi etrafinda kivirarak koyalim bu islem bittikten sonra,20 dakika tepside mayalandiralim,üzerine yumurta sarisi sürerek firinda pisirelim.Afiyet olsun

Mevlid kandili




Bugün, alemlere Rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed(sav)'in doğum günü. Bu vesileyle Müslümanların mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik eder, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah'tan dilerim.
yükü sevgi,özü saygi,gücü baris,süsü hosgörü olan kandiliniz mübarek olsun

Kutlu Doğum ve Mevlid Kandili
Hayatın gayesi, yaratılışın mânâsı silinmiş, yok olmuştu. Herşey mânâsız başıboşluk ve hüzün örtülerine bürünmüştü.Ruhlar birşey bekliyor, bir nurun zulmet perdesini yırtmasını içten içe hissediyordu.O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş âhirzaman Peygamberi Hz. Muhammmed Aleyhissalâtü Vesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın
akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.İşte insanlığın akıl ve kalbinde düğümlenen "Necisin, nereden geliyorsun, nereye gidiyorsun?" sorularını, düğümlerini çözüp kâinatın Sahibini ilân ve ispat edecek bir zatın teşrifi sadece insanların ruh ve kalbinde değil, diğer varlıklarda, hattâ cansız eşyada bile yansımasını bulacaktı.Doğudan batıya bütün âlemin nurlara büründüğü, İlâhi değişimin tecelli ettiği o gece neler oldu neler?Yahudi ileri gelenleri ve âlimleri kitaplarında daha önce rastladıkları işaret ve müjdelerin açığa çıktığını gördüler. Kimsenin haberi olmadan en önce onlar bu müjdeyi verdiler.O gece Yahudi âlimleri semâya bakıp "Bu yıldızın doğduğu gece Ahmed doğmuştur" dediler.(1)Bîr Yahudi İleri geleni Mekke'de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid bin Muğire, Utbe bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda, - "Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldu mu?" diye sordu.- "Bilmiyoruz" diye cevap verdiler.Yahudi, "Vallahi sizin bu ihmalinizden iğreniyorum!"Bakın, ey Kureyş topluluğu, size ne söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmed doğdu. Eğer yanlışım varsa, Filistin'in kudsiyetini inkâr etmiş olayım. Evet, onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben var" dedi.Toplantıda bulunanlar Yahudinin sözünden hayrete düştüler ve dağıldılar. Her birisi evlerine döndüğünde bu durumu ev halkına anlattılar. "Bu gece Abdülmuttalib'in oğlu Abdullah'ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular." haberini aldılar.Ertesi gün Yahudiye vardılar:"Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydun mu?" dediler.Yahudi "Onun doğumu benim size haber verdiğimden önce midir, sonra mıdır?" dedi.Onlar, "Öncedir ve ismi Ahmed'dir" dediler. Yahudi, "Beni ona götürün" dedi.Yahudi ile beraber kalkıp Hz. Âmine'nin evine gittiler, içeri girdiler.Pegamberimizi Yahudinin yanına çıkardılar. Yahudi Peygamberimizin sırtındaki beni görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada,"Ne oldu sana, yazıklar olsun" dediler.Yahudi, "Artık İsrailoğullarndan peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti. Artık Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa ereceklerdir."Ey Kureyş topluluğu, ferahladınız mı? Vallahi size, doğudan batıya kadar ulaşacak bir güç, kuvvet ve bir üstünlük verilecektir" dedi.(2)Kâinatın Efendisini dünyaya getiren bahtiyar annenin henüz dünyaya gelmeden görüp gördükleri çok manalıydı..Peygamber Efendimize hamileyken rüyasında, "Sen, insanların en hayırlısına ve bu ümmetin efendisine hamile oldun. Onu dünyaya getirdiğin zaman 'Her hasetçinin şerrinden koruması için bir ve tek olana sığınırım' de, sonra ona Ahmed yahut Muhammed ismini ver."Yine kendisinden çıkan bir nurun aydınlığında bütün doğuyu ve batiyi, Şam ve Busra saray ve çarşılarını, hattâ Busra'daki develerin uzanan boyunlarını gördüğünü Abdülmüttalib'e anlatmıştı.(3)Aynı gece Hz. Âmine'nin yanında bulunan Osman ibn Âs'ın annesinin gördükleri de şöyle:"O gece evin içi nurla doldu, yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük."Evet bu ulvî anı dile getiren Mevlid'in yazarı Süleyman Çelebi bütün bu hakikatleri şu beytiyle şiirleştirmiştir:"Hem Muhammed gelmesi oldu yakinÇok alâmetler belürdi gelmedin"Rabiülevvel ayının 12. Pazartesi gecesi, yapılan hesaplamalara göre, Miladi takvime göre 20 Nisan'a denk gelen gece idi.
Dünyayı şereflendiren iki Cihan Serverinin üzerini o günün bir âdeti olarak bir çanakla kapattılar.Araplara göre o zaman, gece doğan çocuğun üzerine bir çanak koymak ve gündüz olmadan ona bakmamak âdetti. Fakat bir de baktılar ki. Peygamber Efendimizin üzerine konulan çanak yarılarak ikiye ayrılmış, Efendimiz gözlerini gökyüzüne dikmiş, başparmağını emiyordu.(5)Evet, bu işaret her türlü küfrün, zulmün, şirkin ve her türlü bâtıl inanç ve âdetlerin parçalanıp yok olması, imanın, nurun ve hidâyetin kâinatı aydınlatması için gönderilmiş bir Peygamber idi.Aynı gece Kabe'de tapılmakta olan cansız putların çoğunun başaşağı devrildiği görüldü.Aynı gece Kisra sarayının beşik gibi sallanıp on dört balkonunun parçalanıp yerlere düştüğü öğrenildi.Sava'da mukaddes tanınan gölün suyunun çekilip gittiği görüldü.Bin senedir yakılan ve söndürülmeyen mecusi ateşinin sönüverdiği müşahede edildi.Bütün bunlar işaret ve alamettir ki, yeni dünyaya gelen zat ateşe tapmayı, puta tapmayı kaldırıp, Fars saltanatını parçalayarak Allah'ın izni olmadan kutsal tanınan şeylerin kutsallığını ortadan kaldıracaktır.(6)İşte bu geceye Veladet-i Nebi gecesi diyor ve onun bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyoruz. Bütün kâinatla bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz.Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet caddesine ve sünnet-i seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatimizi, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir.
Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin.Kaynaklar:(1)İbn-i Sa'd, Tabakat, 1:60.(2)A.g.e, 1:162-163.(3)Taberî Tarihi, 2:125; İbn-i Sa'd, Tabakat, 1:102.(4)A.g.e., 1:102.(5)İbn-i Sa'd, Tabakat, 1:102.(6)Bediüzzaman, Mektûbat,s:161,162.

Mehmet Paksu, Mübarek Gün ve Geceler, Nesil Yayınları

08 Temmuz, 2007

Tahinli gözleme




Malzemeler:

  • 1/2 cay bardagi sivi yag
  • 1,5 su bardagi süt
  • 1 cay bardagi ilik su
  • 1 maya (40 gr)
  • 2-3 kasik seker
  • 2 tatli kasigi tuz
  • 400 ml tahin (1 kavanoz)
  • un (4-5 su bardagi)




Yapilisi:

4 su bardagi unu bir kaba alalim. sütü isitalim. sütü, suyu, mayayi ,yagi ve sekeri dökelim. tuzunu unun üzerine serpelim.
biraz daha un ekleyerek yumusak bir hamur elde edelim. hamuru kabarmasi icin bekletelim
hamurdan bezeler koparip 30 cm capinda ince acalim. actigimiz bezeye bir yemek kasigi yardimiyla bolca tahin sürelim actigimiz ve tahin sürdügümüz etrafinda kiviralim.
daha sonra bir tabak büyüklügünde acalim. tavada arkali önlü pisirelim.Afiyet olsun....

Krem santili visneli pasta



Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr seker
  • 250 gr un
  • 125 gr fanta
  • 150 ml siviyag

üzeri icin:
  • 1 paket kremsanti
  • kremsantiyi hazirlamak icin süt
  • visne,nisasta,visne suyu

Yapilisi:
keki cirpip pisirelim soguyunca üzerine kremsantiyi hazirlayip yayalim.Bir miktar visne suyuna nisasta ekleyip pisirelim(ben göz karari ayarliyorum)icerisine visne ekleyip pastanin üzerine gezdirelim.Afiyet olsun......

Kabak tatlisi


Malzemeler :
1 kg soyulmus, dilimlenmis tatli kabagi
1/2 kg. toz seker
1 su bardagi dövülmüs ceviz ici
1 su bardaği su

Yapılısi:
Kabakları yıkayin, bir tencereye tek sira halinde dizin. Üstüne sekerin yarisini serpin. Üzerine bir sira daha kabak dizin. Kalan sekeri de onun üzerine serpin. Bir bardak suyu ilave edin, kapatin, harli ateste bir tasim kaynatin, altini kisip 25-30 dakika pisirin. Daha sonra bir firin tepsisine alin suyunu cekip üzeri hafif kizarana kadar pisirin ve dövülmüs cevizleri üzerine serpin. İstenirse kaymak ile veya krem santi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Amerikan salatasi





Malzemeler:
  • Mayonez
    2 adet patates
  • 1 cay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
  • 2 adet havuc
  • Tuz, karabiber
  • 2 dis sarimsak
  • 1 kase yogurt





Yapilisi
:
Sebzelerin hepsini haslayiniz.Haslanan sebzeleri kucuk kucuk dilimlere dograyiniz.Hepsini bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz. Mayonezli sarimsakli yogurda ilave edip, iyice yediriniz.Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, uzerini mayonez ile kapatiniz. Afiyet olsun....

pudingli visneli pasta





Malzemeler:
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr seker
250 gr un
125 gr fanta
150 ml siviyag

üzeri icin:
2 sise konserve visne
5 corba kasigi nisasta
4 kasik seker
1 paket vanilyali puding ve pudingi hazirlamak icin süt


Yapilisi:
kek malzemesini kek yapar gibi cirpalim yaglanmis tepsiye döküp pisirelim.
daha sonra visneleri süzüp visne suyuna nisasta ve seker ilave edip koyulasana kadar pisirelim icine visnelerinide katip ocaktan alalim
biraz iliyinca kekin üstüne resimdeki gibi yerlestirelim


pudingi üzeride yazdigi sekilde pisirip visnelerin aralarine dikkatlice yayalim
4-5 saat buzdolabinda bekledikten sonra servis yapalim Afiyet olsun..

Cikolatali kek


Malzemeler:
25 yemek kasigi un
25 yemek kasigi seker
25 yemek kasigi süt
3 yumurta
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya

üzeri icin :
hindistan cevizi
1 paket bitter cikolata
göz karari süt( "2 su bardagina yaklasik)
yarim yemek kasigi margarin

Yapilisi
üzerinin malzemeleri haric diger malzemeleri kek kivaminda cirp
tepsiye dök.180-220 derece pisir.Diger tarafta bír tencerenin icine süt,cikolata,margarini alip eriyene kadar pisir.Soguyan keki kare sekilde kesip,önce cikolatali süte batirip hindistan cevizine bulanacak.Afiyet olsun..........

23 nisan 2009 dan itibaren

elma şekeri ©elmasekerielmasekeri.

elmasekeri desing 2008